Feestelijke opening Janbothhof

Samen met de nieuwe bewoners, omwonenden en andere belangstellenden vierde woningcorporatie De Goede Woning op woensdag 23 september de oplevering van de Jan Bothhof. De vijftien woningen op de plek van de voormalige Willem Alexanderschool zijn allemaal nul-op-de-meter woningen. Alle nieuwe huurders krijgen binnen drie weken de sleutel van hun nieuwe huurhuis.

De Jan Bothhof bestaat uit vijftien woningen, tien beneden- en bovenwoningen en vijf kleine eengezinswoningen. “Deze nieuwe, kleinere wooneenheden passen goed in onze woningvoorraad”, vertelt directeur Erna Mobach. “Nieuwe huurders zijn steeds vaker alleenstaand of een klein huishouden van twee personen. Zij zoeken een kleinere en vaker ook een gelijkvloerse woning.  Daarom streven we ernaar meer kleine woningen toe te voegen aan ons woningbezit de komende jaren.” De belangstelling voor deze woningen was dan ook groot. De woningstichting kreeg ruim tweehonderdvijftig reacties.

Duurzaam en toekomstgericht

De Goede Woning is trots op het feit dat de vijftien woningen allemaal nul-op-de-meter woningen zijn. Dat betekent dat de woning evenveel energie opwekt als gebruikt. Mobach: “Dit past in onze ambitie om in 2035 met onze hele woningvoorraad C02-neutraal te zijn.”

Voor De Goede Woning is dit ook een bijzonder gebouw, omdat ze het opdragen aan voormalig financieel directeur Jan Both. “Jan nam vorig jaar oktober afscheid nadat hij zich ruim 35 jaar had ingezet voor De Goede Woning en de volkshuisvesting in Rijssen”, vertelt Mobach. “Op zijn afscheid onthulde hij het bouwbord en op deze feestelijke dag verricht hij de opening.” Mobach wenst de nieuwe bewoners veel plezier en een fijn thuis in de Jan Bothhof.

Over De Goede Woning

De Goede Woning werkt aan goed, betaalbaar en energiezuinig wonen in de gemeente Rijssen-Holten. Ze zorgen voor de leefwereld van de bewoners van nu én van toekomstige generaties. De corporatie richt zich op een stabiele voorraad betaalbare woningen, op financiële continuïteit en op duurzaamheid. Ze hebben daarbij bijzondere aandacht voor kwetsbare groepen. De woningstichting beheert en verhuurt bijna 1500 woningen.

Bron: DGW