Renovatie van Broekhuizenstraat en Nieuwlandsweg

De renovatie van dertig woningen aan de Van Broekhuizenstraat en Nieuwlandsweg is inmiddels gestart. Er is al volop begonnen met het vervangen van de daken.

Om tijdens dit project niet voor verrassingen te komen, werd één woning de afgelopen weken al aangepakt. Als dank brachten we de familie Damstra een bloemetje en kijken samen terug op de verbouwing.
 
“Het was af en toe een boel lawaai en onrust in huis”, blikt mevrouw Damstra terug. “Maar ze werken heel netjes, zijn erg vriendelijk en zorgen elke avond dat het weer opgeruimd is.” De familie Damstra is blij met de nieuwe deur van de woonkamer naar de tuin en alle nieuwe kozijnen en ruiten. “Die kozijnen zien er zo mooi uit, het geeft een heel ander beeld van ons huis.”
 
Blij met het resultaat
Doordat hun woning de eerste was die werd aangepakt, hadden ze wat extra hobbels. Zo liep de installateur tegen het niet goed functioneren van de WarmteTerugWin-unit aan. Door het probleem in deze proefwoning op te lossen, gaan ze er van uit dat de aansluiting in de andere woningen goed gaat verlopen. “Die hobbels hebben andere bewoners straks niet”, stelt mevrouw Damstra. De familie is blij dat het bijna achter de rug is. “Het enige dat nog niet is aangepakt is het dak, maar dat doen ze tegelijk met onze buren. En als ik terugkijk, vinden we deze hele renovatie echt de moeite waard.”

Bron: De Goede Woning