Voorlezen aan huis

Afbeelding: bieb rijssen

Vrijwilligers gaan voorlezen bij ouderen thuis

In maart start de Bibliotheek Rijssen-Holten met het project Voorlezen aan Huis. Twintig weken lang lezen getrainde vrijwilligers voor bij ouderen thuis. Ouderen die het fijn vinden om een voorlezer thuis te ontvangen kunnen zich nu aanmelden.

Vrijwilligers gaan voorlezen aan ouderen die nog zelfstandig wonen, maar die graag iemand op bezoek krijgen of voor wie het lezen moeilijk is geworden. Een vrijwilliger komt in overleg een keer per week een uurtje voorlezen. Het maakt niet uit wat: van streekroman of spannende detective, tot een tijdschrift, poëzie of een bijbels verhaal. Zo halen we ouderen uit hun isolement en krijgen ze de gelegenheid om hun eigen verhalen te vertellen.
Bij het koppelen van een vrijwilliger aan een oudere kijken we naar de gezamenlijke interesses. Belangstelling? Mail naar annelieskremer@bibliotheekrijssenholten.nl of bel naar de Bibliotheek Rijssen-Holten, tel. 0548-513431. Thuiszorgmedewerkers, welzijnsmedewerkers en familieleden kunnen ouderen, natuurlijk in overleg met hen, ook aanmelden bij Annelies Kremer. 

BRON: De Goede Woning